Tips för tvättstugan

Att tvätta är kanske inte den roligaste aktiviteten i hemmet, men med rätt planering kan sysslan vara både smidig och praktisk. Här följer några tips för hur man kan skapa en smartare tvättstuga. 

7 saker att tänka på när du inreder tvättstugan 

1. Placera maskinerna en bit upp
Med en maskin som inte står direkt på golvet blir det mer skonsamt för ryggen att arbeta.

Placera maskinerna en bit upp

2. Montera stänger i taket
Hänger du stänger i taket kan du hänga upp struken tvätt direkt.  

3. Skaffa ett skåp med inbyggd strykbräda
Att behöva montera upp en strykbräda varje gång man behöver stryka en skjorta kan vara både irriterande och tidskrävande. Med en inbyggd strykbräda behöver du inte tänka på det eller att du måste plocka undan den när du är klar. Med en utfällbar strykbräda sparar du dessutom plats i tvättstugan.

Skaffa ett skåp med inbyggd strykbräda

4. Sätt kakel och klinker i tvättstugan
Eftersom det lätt kan bli smutsigt och fuktigt i en tvättstuga är det perfekt att ha kakel och klinker på väggar och golv, då de är material som är enkla att rengöra och är tåliga. 

5. Sätt in en vask för handtvätt
Vissa plagg behövs tvättas för hand och då är det skönt att ha närhet till en vask.

Sätt in en vask för handtvätt

6. Installera bra belysning
Bra belysning är extra viktigt i tvättstugan eftersom man vill kunna se om en fläck verkligen har försvunnit till 100%.

Förvaring är A och O
7. Förvaring är A och O
Förvaring är viktigt för att kunna organisera i tvättstugan och få undan alla tvättmedel och dylikt som inte är så snyggt att ha framme. Det ska finnas plats för allt från småförvaring för klädnypor, lådor för tvättmedel och tvättkorgar, till skåp där du kan ställa alla mindre produkter som behövs för att underlätta tvättandet. Tänk på att bara för att du har ett skåp i tvättstugan behöver du inte fylla skåpet, utan förvara endast tvättrelaterade produkter där. 


Kakelspecialisten erbjuder tvättstugeinredningar från Vedum. Tanken med tvättstugorna från Vedum är att de ska vara praktiska och trivsamma på samma gång. Det finns både färdiga tvättstugelösningar och kombinationer, men även en möjlighet för dig att sätta ihop en inredning själv som passar just din tvättstuga.

> Läs Vedums Tvättstugekatalog 2017

 

 

Visa plattor +

Close