Kakel- & badbloggen

torsdag, januari 16, 2014
Trendspaning

Formexmässan pågår just nu i Stockholm, det är en stor mässa för inredningsdetaljer kan man säga. För oss på Kakelspecialisten är det en viktig plats för inköp av accessoarer till butiken. För den som är intresserad av inredning är det jättekul att gå runt och botanisera på mässan som är fullpackad med färg, form och inredning. I det här inlägget tänkte jag prata lite om vilka färger som kommer synas mycket under 2014.

rosa

Cult designs monter på Formex

Rosa är den stora färgen, gärna en ljusare variant men rosa finns även i klarare nyanser och går även mot corall. Övrigt så är det mycket pasteller som mintgrönt, lindblomsgrönt, lila, ljusgult m.m. Vi ser också en hel del smutsiga pasteller där färgerna är mer dova och lugna än "glasspinne" pastellerna.

gripsholm

Badrumsmattor från Gripsholm

En annan färgskala som syns mycket är klarare färger som turkos, smaragdgrön, olika klara blåa färger m.m.

turkos

Himlas utställning med påslakan i entréhallen

Metaller med främst koppar i täten syns fortfarande mycket. Guld och silver likaså. Det känns dock som om den trenden är på upphällningen. Grått som det pratades mycket om förra året syndes nästan inte alls i år.

formex

Den väldigt strikta svarta och vita trenden verkar nu också tonas ut och mycket fler inredningsdetaljer med mönster och kulörer syns istället. Nu ska vi blanda olika mönster och färger hej vilt och det skapar faktistkt en härlig varm och ombonad känsla i hemmet.

kulörer formex

Imorgon visar jag vilka nyheter från Formex du kommer att hitta hos Kakelspecialisten i vår. Syns då!

av gunilla