Marcel Wanders

Marcel Wanders är en holländsk produkt- och inredningsdesigner. Hans mål med design är att ta tillbaka den mänskliga kontakten i design. Industrialismens kyla ersätts med poesi, fantasi och romantik från olika tidsåldrar, som väcks till liv i den samtida ögonblicket.

Knotted chair

Knotted Chair

Wanders blev internationellt känd efter sin ikoniska Knotted Chair, 1996. Nu designar han för de största europeiska designtillverkarna som B & B Italia, Poli, Moroso, Flos, Boffi, Cappellini, Droog Design och Moooi, där han är också art director och delägare. Flera designs av Marcel Wanders har valts ut till designutställningar runt om i världen, som exempelvis Museum of Modern Art i New York och San Francisco, V & A Museum i London, Stedelijk Museum i Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen i Rotterdam, Central Museum i Utrecht, Museum of Decorative Arts i Köpenhamn och flera Droog Design utställningar.

KAKEL- OCH KLINKERKOLLEKTIONER

Tillsammans med Ceramica Bardelli har Wanders skapat kollektionerna; Eve, Sofia, Minoo, Carmen, Iris 1 och Iris 2. Han har också designat för Bisazza som är en av världens största och mest erkända varumärken inom mosaik. För Bisazza har Wanders skapat kakelkollektionen Frozen Garden, samt flera andra mosaik- och inredningsprojekt. 

Eve

Klinker Eve

Visa plattor +