Philippe Starck

Philippe Starck är en världsledande fransk designer med en oerhört kreativ hjärna och stor produktportfölj. Född 1949 i Paris och han startade sin första egna designfirma 1968. Han är både inredningsdesigner och arkitekt. Starck är duktig på industridesign och att ge vardagsnära konsumentprodukter, allt från tandborstar till stolar, ofta med ett ganska stramt och avskalat formspråk med inslag av humor. En av hans mest kända produkter är citruspressen för företaget Alessi med namnet Juicy Salif som blev en något av en symbol för det sena 1900-talet. Starck har designat oerhört många olika produkter, se mer på hans officiella hemsida www.starck.com

När det gäller badrum och kök har Philippe Starck designat många olika produkter speciellt för Duravit och Axor. För Duravit har han bland annat senast designat en modern och helt ny sorts toalettsits, Sensowash®Starck. Sitsen är uppvärmd och du har en trådlös handkontroll för att sköta toaletten. Lätt att rengöra och det ingår en varmluftstork för maximal komfort. Vi har toaletten installerad i Proffscentret så välkommen att komma hit och testa.

Duravit sensowash

Andra serier för Duravit är Starck1, Starck2, Starck3, bad- och duschkar, Starck K, i serierna ingår allt från badrumsmöbler, badkar, wc, dusch m.m.

För Axor har Philippe Starck designat blandare, ofta med helt nya uttryck. Den senaste serien Axor Starck Organic som presenterades på ISH mässan 2013, känns nästan som en skulptur. Minimalistisk, modern och med låg vattenkonsumtion. I serien ingår blandare, dusch och accessoarer.  

Axor organic starck

Visa plattor +

Close