Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Kökstrender 2022

stilar och kulörer

2022-10-12

Här kommer en trendspaning på vad vi ser för material och kulörer som kommer starkt till köket. Köket är ju i särklass ett av de populäraste rummen i hemmet och idag kan du hitta produkter i alla möjliga stilar till ditt kök. Köket är också ett rum som det är ganska enkelt att göra om med enkla medel.

 1. Gröna kök
  Grönt är en kulör som är populär i inredning och även i köket. Grönt kakel finns det massor av olika varianter att välja på i storlek och nyans. Ofta kombineras det gröna kaklet med ett trärent eller vitt kök. Du kan också kombinera t ex grön marmor Nero Marquina eller marmorklinker Marmi Verde med ett mörkbrunt kök och du får ett snyggt retrokök i 60-talsstil som bland annat Nordiska kök gjort.

 2. Naturnära kök
  Att vi alla gillar naturkulörer som beige i alla varianter och  jordfärger märks i köken. Vi vill ha harmoniska och lugna kök och då är dessa kulörer perfekt. Kombinera med trä (träklinker) och kalksten (granitkeramik). Vi ser trärena kök med mycket träkänsla. Mixa trä och sten. Väljer du en granitkeramik som har ett kalkstensutseende t ex. Öland så får du en lättskött platta i köket. Öland finns även som bänkskiva. Kika gärna också på nya Jura som har en fin känsla av Jura kalksten. Tips på träklinker är serie Dolphin.

 3. Japandi kök
  Ett kök i Japandistilen ligger väldigt nära det naturnära köket. Stilen är minimalistisk och kombinerar den japanska och den Skandinaviska inredningen. Här ser vi bland annat rörkaklet dvs ett kakel som ser ut som ett rör eller halvcirkel, gärna i naturfärger som kaklet Curvy (beställningsvara). Här kan du också använda en ribbad träklinker som stänkskydd t ex. Artwood (beställningsvara)

 4. Mer färg i köket
  Nu vill vi ha mer färg och kulörer i köket. Här har verkligen Toniton slagit an på den stilen och här kan du hitta massor av olika produkter till köket i olika kulörer som peach, grönt, blått m.m. Matcha kökskakel, golvklinker, kök från Marbodal, belysning, handtag, köksblandare.

 5. Italienskt rustikt
  Den rustika stilen är här igen! Klinker med rustik känsla i naturfärger eller terracotta och med bredare fogar och inte jämna kanter på plattorna. Nya Ardenne som kommer i traditionellt modulare format dvs du kombinerar olika storlekar av samma platta på golvet för mönsterläggning, känslan av italiensk landsbygd är total. Kika gärna också på Silano i terracottafärg och i storlek 6x25 cm som du lägger i fiskbensmönster på köksgolvet eller som stänkskydd. I den här stilen ser vi rustik kök i trä.

De flesta produkter som jag nämner finns i vårt ordinarie sortiment och går att köpa online eller i butik. Står det beställningsvara så kan du köpa det i butiken eller via kundservice.

Bild från Nordiska kök 

Ardenne i modulare format

Ardenne i modulare format

Nordiska kök

Nordiska kök

Kakel Tint (beställningsvara)

Kakel Tint (beställningsvara)

 • T-squareT-square
 • Jura granitkeramikJura granitkeramik
 • Kakel VermontKakel Vermont
 • Materia EcruMateria Ecru
 • Granitkeramik ÖlandGranitkeramik Öland
 • Artwood, beställningsvaraArtwood, beställningsvara
 • Toniton peachToniton peach
 • T-brick petroleumT-brick petroleum
 • Curvy kakelCurvy kakel