Enskede IK är årets barn- och ungdomsförening

Enskede IK är årets barn- och ungdomsförening

Kakelspecialisten är sedan början av 2000-talet stolt sponsor till Enskede IK. Svenska Fotbollförbundet har nyligen utsett föreningen till Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll.

Enskede IK är med sina närmare 1.800 aktiva medlemmar en av Sveriges största fotbollsklubbar och deras verksamhet är i Kakelspecialistens närliggande geografiska närområde. Motiveringen till utnämnelsen årets barn- och ungdomsförening lyder:

"Enskede IK bedriver en verksamhet som ligger helt i linje med Fotbollens Spela, Lek och Lär – svensk barn- och ungdomsfotbolls inriktning, och Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan."

EIK bedriver framgångsrikt sin fotbollsverksamhet enligt Enskedemodellen, som de skapat själva. Den bygger på en välorganiserad och glädjefylld idrottsverksamhet som berikar unga människor med god hälsa, kamratskap och positiva värderingar.

 

Spelarutbildningen bygger på att föreningen jobbar långsiktigt med varje åldersgrupp och att varje enskild spelare, oavsett förmåga, ska få chansen att utveckla sina färdigheter både individuellt och som lagspelare. Alla som vill vara med får vara med och ska ges bästa förutsättningar att utvecklas i sin egen takt.

 

Föreningen har ett inkluderande synsätt på barn och ungdomar, och jobbar efter att så många som möjligt ska vara med så länge som möjligt. Föreningen har skapat en Social fond vars syfte är att ekonomiskt hjälpa enskilda medlemmar som inte skulle ha möjlighet att delta i deras respektive lags aktiviteter (cuper, träningsläger etc.) eller köpa det material laget beslutat att använda sig av.

Close