Gör om med enkla medel

Gör om med enkla medel

DU KAN LÄTT GÖRA OM I BADRUMMET UTAN ATT BEHÖVA STARTA EN STOR OCH OMFATTANDE RENOVERING. HÄR GER VID DIG NÅGRA TIPS FÖR HUR DU FRÄSCHAR UPP BADRUMMET I ETT NAFS. Måla om fogarna, styla med nya tillbehör och accessoarer och byt din blandare.

 

1. Styla badrummet med handdukar och accessoarer
Släng alla gamla slitna handdukar och satsa på nya i en fräsch färg. Har du vitt badrum har du nu chansen att få in lite färg i badrummet, varför inte turkost eller korallrött? Matcha även med en ny badrumsmatta. Sen kan du styla med fina tvålar och andra inredningsaccessoarer.

Satsa även på nya tillbehör som tvålpump och tandborstmugg på handfatet.

Köp in fina badrums- och kroppsprodukter i vackra flaskor eller med fina etiketter. Blanda gärna från olika serier så det inte blir för matchat, håll dig till en stil dock till exempel grafiskt svart och vitt eller romantiskt med mycket rosa och rosdoft. Välj produkter som du tycker doftar gott, du kan också köpa doftljus och doftpinnar så har du alltid en härlig doft i badrummet.

En fin ny tvättkorg eller varför inte en pedalhink. Bra att ha en pedalhink för skräp i badrummet så inget onödigt kastas i toaletten.


2. Rengör eller måla om fogarna

Du kanske har gamla och lite smutsiga fogar i badrummet och som kanske inte blir helt rena trots att du skrubbar.  Pröva några av de specialprodukter som finns för rengöring av fog bla. Kakel - & fogrent. Eller måla enkelt om dem i valfri färg med en produkt som heter FUF (finns i vitt, svart och i olika grå färger). Rena och fina fogar gör jättemycket för utseendet i badrummet.

3. Byt ut krokar och tillbehör
Det kanske låter lite vanskligt men du kan ta bort gamla krokar och toapappershållare. Var noga med att fylla i silikon i de gamla borrhålen så inte fukt kommer in. Sen kan du satsa på snygga tillbehör som du limmar upp Självklart kan du också borra upp nya tillbehör om du vill det men den nya typen av lim håller verkligen, du kan även limma upp hyllor m.m.

4. Byt blandare eller duschmunstycke
Att byta blandare behöver inte kosta mycket men du ska helst använda en rörmokare för att koppla in den. En ny blandare gör mycket för intrycket i badrummet. Köp en blandare i den stil som du har i badrummet, i dag finns det ett oerhört stort sortiment blandare i alla stilar från moderna vattenfallsblandare till gammaldags blandare i mässing. Har du dusch kan du ofta byta ut själva munstycket. Tänk på när du byter blandare att den nya ska ha samma centrumavstånd C/C mellan rörhålen som den gamla.


5. Gröna växter i badrummet
Gröna växter skapar en härlig oas i badrummet. Om du har svårt att få riktiga växter att överleva i ett mörkt badrum så finns det xx  t ex från Cult design.


6. Byt ut din spegel
Ett enkelt sätt att få in något nytt i badrummet. Det finns massor av speglar att välja bland. Vill du ha en spegel med belysning så tänk på att anlita en elektriker för inkoppling.

Du hittar produkterna i vår butik i Årsta eller i vår webshop

Close