Grilltips

Grilltips

Nu är sommaren här och grillsäsongen är igång. På grund av Coronasituationen kommer vi på Kakelspecialisten inte ha några grill-luncher i vår tyvärr. Men vi vill gärna ge lite grilltips till när du ska grilla själv istället.

Här kommer några grilltips från våra specialister

Mathias T

Istället för enkla majskolvar så rekomenderar jag alla att testa Elotes.  Grilla färska majskolvar med blasten kvar, eller utgå från förkokta. Vilket som går lika bra. Kombinationen av grillad söt majs, majonnäs, riven parmesan och rökig chili är verkligen galet gott. Här finns receptet

Johan

Jag tycker man ska grilla Flank och Picanha. Det sista är en riktigt smakrik köttbit med sitt ursprung i Brasilien

Stefan W

Om du ska grilla till många så är ju planering A och O, bland det värsta som finns är när man bjudit över en massa folk och alla ska ha med sitt kött för å grilla. Det blir liksom kö vid grillen och ingen äter samtidigt. Ska du grilla till många gör det enkelt….skicka en uppskivad fläskkarre´ i sous vide och låt den bli klar där. När det sen är dags att grilla går det på mindre än en minut att grilla på skivorna vilket gör att du kan servera mat till 30 pers på 5 minuter.

utekök


Utekök

Kakelspecialisten är återförsäljare av Contura steel utekök. Snygga, coola och stilrena kök med grill som du kan ha på uteplatsen eller i trädgården. Finns i flera olika modeller. Intresserad? Kontakta oss för priser.

Close