Klinker i garage

Kakelklubben | Frågor och svar - Klinker i garage

Hej! Jag har blivit ombedd att till en kund rekommendera en lämplig klinkerplatta att lägga på golvet i deras dubbelgarage. Där kommer en hel del vatten, rengöringsmedel, olja, grus samt naturligtvis bilar kommer att förekomma? Vad rekommenderar ni? Dessutom vill jag också veta vad jag ska tänka på när det gäller fix & fog till det? Mvh Ahmed

Svar

Hej!

Till att börja vill vi gratulera till att du har en klok kund som vill ha klinker på denna yta. Till svaret och vi börjar väl med plattan. Den skall helst vara oglaserad och av typen granitkeramik och ha en halkdämpande ytstruktur motsvarande R10. Dvs. en typ av platta med extremt låg vattenabsorption, där det inte finns ett glaserat ytskikt som kan kantstötas eller med tiden slitas bort och som man inte halkar på. Beakta om det finns brunn på golvytan då du måste se till plattformatet medger läggning i fall. Välkommen in till oss så ska vi hitta några bra exempel på såna plattor som Du kan föreslå Din kund. 

Beträffande lämpliga fix- & fogprodukter. Se till att underlaget är av betong och att den är rengjord från damm, smuts, olja osv. Rolla sedan en primer (Sopro GD 749) på betongen för att sedan lägga plattorna i lämplig fästmassa (Sopro VF 419) och foga med en underhållsfri fog (Sopro Tfb 557). Kom in till oss så kan vi berätta mer om dessa produkter.

Mvh

Mattias

Close