Klinkerplattor till livsmedelsbutik

Kakelklubben | Frågor och svar - Klinkerplattor till livsmedelsbutik

Hej! Vi har fått i uppdrag att se ut och föreskriva lämpliga klinkerplattor till en livsmedelsbutik med hård skotrafik, kundvagnar och förväntad tung belastning av handtruckar osv. Vår uppdragsgivare har tyvärr dålig erfarenhet i sina tidigare butikslokaler med spruckna klinkerplattor. Finns det vissa klinkerplattor som bättre än andra till en sådan här butiksmiljö? Mvh Cecilia Carlsson

Svar

Hej!

Vill starta med att uttrycka att keramiska golvplattor i den miljö ni beskriver är ett väldigt bra val.

Dock vill vi uppmärksamma er och er uppdragsgivare om att val av lämpliga klinkerplattor i detta projekt enkom är en del av en nödvändig totallösning. T.ex. så är ofta spruckna klinkerplattor på golv i offentliga miljöer inte alla gånger en fråga om kvalitén på själva plattorna.Mer vanligt i sådana fall är istället att vid projektering och under golvläggningen har några viktiga detaljer blivit förbisedda och ej hanterade.

Utgångspunkten är att golvet ska ses och projekteras som en totallösning där krav på underlag, fäst- och fogmassor är minst lika viktiga som valet av klinkerplattan.När alla dessa ingående komponenter är optimerade kommer er kund få ett vackert, slitstarkt och bekymmersfritt klinkergolv.

Välkommen in till oss så ser vi ut en lämplig konstruktion och plattor.

Hälsningar
Nicklas Bäckstedt

 

 

Close