Mosaik i pool

Kakelklubben | Frågor och svar - Mosaik i pool

Hej, Vid ett besök i er utställning på Medborgarplatsen för c:a ett halvår berättade en av era säljare något om att man bör tänka på hur mosaikbitarna är limmade när man ska montera mosaik i en pool. Det har nu gått en tid, jag har tyvärr glömt vad er säljare i detalj sa om detta och nu ska vi föreskriva mosaik till en pool på ett hotell och behöver korrekt information. Hälsningar Torsten Eriksson

Svar

Hej!

Denna säljare du träffade kan ju varit jag eller någon av mina kollegor men det spelar ingen roll för vi alla svarar alltid på samma sätt på de här typen av fråga. Oavsett fabrikat på mosaik eller om mosaiken är glas- eller keramikbaserad rekommenderar vi alltid att mosaikbitarna ska sitta limmade på ett pappersark.

Mosaiken monteras sedan i ett för pool och mosaik avsett fästmedel med pappret utåt och där den rena mosaikytan pressas in i fästmassan. På så sätt får mosaiken maximal kontakt med fästmassan. Det ökar och förbättrar vidhäftningen och det är en väldigt viktig detalj när mosaiken vid användning av poolen kommer vara helt under stora mängder vatten och det tryck på mosaiken och konstruktionen det innebär. När fästmassan härdat avlägsnas det bindande pappret genom att man blöter ned det med förslagsvis en blöt svamp och drar av det. Därefter är de mosaikbeklädda ytorna klara för fogning.

Sedan hör det till saken att en hel systemlösning med till mosaik i pool lämpliga tätskikt, fäst- och fogmassor absolut är nödvändig. Såväl lämpliga systemlösningar som avsedd poolmosaik kan vi naturligtvis hjälpa er med. Ett möte i frågan?

Välkommen!
Nicklas Bäckstedt

Close