Anlita plattsättare

Hur väljer jag en plattsättare?

När du står inför en badrumrenovering eller när du behöver hjälp med att lägga in golvklinker och kakel i andra utrymmen i ditt hus så behöver du en plattsättare. Självklart kan du göra jobbet själv men Kakelspecialisten rekommenderar inte att du utför våtrumsarbeten själv utan hänvisar till en behörig plattsättare.

Till höger hittar du en länk till Byggkeramikrådets sökfunktion för behöriga plattsättare. Observera att Kakelspecialisten inte har egna plattsättare. 

Tips för att anlita en plattsättare

1. Välj alltid en behörig plattsättare när du renoverar ditt badrum/våtrum. Kontrollera att plattsättaren är behörig på www.bkr.se. Att vara behörig innebär att plattsättaren fått utbildning av branschorganisationen Byggkeramikrådet och följer BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum). Branschreglerna styr tätskiktsarbetet. Behöriga plattsättare ska kunna uppvisa en behörighetslegitimation.

2. Gör en skriftlig offertförfrågan. Var detaljerad med dina specifika önskemål och vad som ska ingå i arbetet och vad du vill ska få gjort. Be alltid om att få information om f-skattebevis, behörighet, och även kreditvärdighet.

3. Ta in flera offerter. Skicka din förfrågan till flera företag för att kunna jämföra priset. Titta på att jämföra material och underarbeten mellan olika företag.

4. Kontrollera företaget. När du bestämt dig för en offert, kontrollera företaget. Be företaget lämna referenser och kontrollera dem. Kontrollera behörighet via www.bkr.se. kontrollera F-skattebevis www.skatteverket.se. Kontrollera försäkringar.

5. Skriv avtal. Skriv alltid ett skriftligt avtal med plattsättaren oavsett hur stort eller litet jobbet är. Använd gärna Hantverksformuläret.  

Glöm inte ROT-avdraget! 
Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag, om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i. Läs mer på Skatteverkets hemsida

Visa plattor +

Close