Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Inred det lilla badrummet

2023-05-08

Inred det lilla badrummet

Tips för hur du inreder ett litet badrum och får det att kännas större

Många är vi som har ett litet badrum, kanske i en lägenhet. Det finns många bra tips för hur du inreder och renoverar för att maximera ytan och få en bra planlösning.

 • Välj gärna stora plattor i en ljusare kulör det skapar känslan av en enhetlig vägg med mindre fogar. Om du väljer en granitkeramik använd samma på golv och vägg så att kulörerna går ton i ton.

 • Du kan också använda mindre storlekar på kakel och klinker. Tänk på att välja ljusa kulörer på väggar och golv. Avlånga kakelplattor förlänger rummet om du sätter dem liggande, sätter du dem stående som känns rummet högre. Många tycker att blankt kakel är bättre i ett litet badrum då ljuset reflekteras i plattan och skapar rymd.

 • Försök att inreda med en avskalad och minimalistisk stil gärna ton i ton. Väljer du vitt kakel så kanske trädetaljer i inredning är att föredra så att du får in lite värme.

 • Om du har ett litet badrumsgolv så passar det fint att lägga in Carrara marmor eller liknande. Det är lite mer exklusivt material men eftersom ytan är så pass liten så blir inte kostnaden så stor. Matcha marmorgolvet med vitt väggkakel.
Dansani Luna

Dansani Luna

 • Inredning – välj gärna vägghängt istället för golvstående. Det skapar mer rymd i badrummet. Det gäller WC, badrumsmöbler och ev. skåp

 • Vägghängd WC, om du inte kan bygga in cisternen till vägghängda wc:n i väggen så kan du köpa en vägghängd wc och använda ett hörn i badrummet för att bygga in wc:n. Då använder du en annars död yta. Du kan självklart bygga en låda mitt på väggen också och montera wc-stolen, du får här en avställningsyta och hylla på köpet.

 • Välj en mindre badrumsmöbel t ex. 40 cm med förvaring i kommoden. Mindre kommoder hittar du hos Vedum, Svedbergs, Dansani och Duravit bland annat. Det gäller att maxa förvaringen!  Du kan också sätta ett skåp eller hyllor ovanför toaletten, ett utrymme som man inte använder så ofta.
Salina tvättställ

Salina tvättställ

Du kan installera ett vägghängt handfat som känns luftigt men tänk på att du förlorar förvaringen i kommoden. Du kan istället sätta in ett stort spegelskåp.

 • Om du har möjlighet bygg in en hylla i väggen t ex i duschen.

 • Installera mycket och bra belysning - det förstorar badrummet.

 • Duschväggen, här kan du skräddarsy en duschvägg utifrån dina egna mått. Det finns också glasväggar för mindre badrum där du kan skapa en nisch för duschen, finns hos t ex INR och Duschbyggarna. Det finns också duschväggar som du viker in för att spara plats. Om möjligt installera en dusch med glasdörrar eller glasvägg istället för duschdraperi, glaset släpper igenom och reflekterar ljus på ett bra sätt som förstorar
INR

INR

 • Om möjligt köp ett spegelskåp istället för spegel så får du förvaring på köpet. Gärna en stor spegel som reflekterar ljuset fint och förstorar och öppnar upp rummet.

 • Handdukstorken, inred med en vertikal handduskstork som t ex Bow och Line från INR. Handdukstorken tar inte stor plats och sitter nära väggen designad som en pinne för att hänga handdukar på. Andra liknande handdukstorkar är Kaknäs från Nordhem.

 • Vill du jättegärna ha ett badkar i ditt lilla badrum så finns det sittbadkar från bland annat Gustavsberg och Sanova. Duravit har också ett litet fyrkantigt badkar i serie Zencha.
Circ från INR

Circ från INR

Gustavsberg och Duravit

Gustavsberg och Duravit

Hej!
Vill du ha hjälp att inreda ditt lilla badrum och få förslag på produkter som passar in i planlösningen? Boka gärna tid för inredningsrådgivning eller besök oss i butiken.

Hälsningar
Tommy

Välkommen att kontakta oss