Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Japandi

minimalistiskt och naturnära

2021-12-02

Japandi är en ny stil som kombinerar japansk och skandinavisk inredningsstil. Ordet Japandi kommer från finska ordet Japani som betyder Japan. Looken är minimalistisk, varm och lugnande (zen) med inslag av grafiska mönster och monokroma färger. Stilen är fin att använda i  t ex ett badrum för att få en hemma spa känsla. Överlag är Japandi en stil som passar i spa.

Välj inredning med rena linjer och undvik design med mycket mönster och kulörer. Inredningen är minimalistisk, enkel och luftig. Mönster är svartvita med grafiska teman. Den naturliga värmen i trä vördas i både japansk och skandinavisk design. Träpanel och ribbat trä är till exempel en detalj som syns mycket här. Trä kan både vara ljust eller mörkt.

Välj Skandinaviska färger i lugn naturlig färgskala - beige, greige, brunt och grått. Få in svarta och vita detaljer. Accentfärger kan vara blått, grönt och vinrött. Gärna matta ytor. Badrummet ska vara minimalistiskt och avskalat och inge lugn och harmoni - Zen.

Kakelspecialisten har bland annat en ny Sticks mosaik som verkligen känns Japan. Smala keramikstavar som sitter på ark, sätt som fondvägg.

Material som ofta finns med i den här stilen är bambu, keramik, krom, glas, betong, trä, taktila material.

Vit blandare Silhouet från Damixa

Vit blandare Silhouet från Damixa

Klinker Downtown i beige kulör med betongkänsla, badrumsinredning Alterna

Klinker Downtown i beige kulör med betongkänsla, badrumsinredning Alterna