Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Kit Kat mosaik - 3 stilar

2022-09-22

Kit Kat mosaik är en mosaik som fått stort genomslag det senaste året. Kommer ursprungligen från Japan och namnet är taget från Kit Kat chokladen som har den här typen av långsmala bitar, "fingers".  Vi har flera färger i lager, både stora och mini mosaiker. Den blå är en Kit Kat mini och den har en otrolig blå färg som har inslag av turkos i sig. Du kan sätta mosaiken liggande eller stående, det är en smaksak. Trenden är att sätta den stående men det gäller även kakel överlag just nu.

Stil 1 - I butiken har jag designat en rund dusch med den här mosaiken, inspirationen kommer från Tile Cloud och Three Bird renovation i Australien. Mosaiken passar bra att klä in rundade hörn eller portaler med. I duschen har jag kombinerat mosaiken med Ceppo vit på golvet och en inbyggnadsdusch från Primy som heter Sand och är mässingsfärgad. Själva takduschen sitter i just taket så du får en härlig vattenfallsdusch.

Stil 2 - kombinera den blå Kit Kat mosaiken med en grå granitkeramik förslagsvis nya River med stenkänsla eller Jura med kalkstenskänsla. Till det skulle jag ha vita blandare och badrumsdetaljer från t ex Mora. Blått, grått och vitt är en fin kombo i ett badrum.

Stil 3 - kombinera mosaiken med med en vit marmorklinker t ex I Classici som har ett Statuario utseende. Jag skulle sätta marmorklinker både på vägg och golv och sen ha Kit Kat mosaiken som en fondvägg i duschen. Jag skulle välja en elegant takdusch i kromfärg från Tapwell - ARM7300. Den har ett så fint böj i duschen. Vill man så kan man här också göra en rund dusch med mosaiken, det skulle passa i hop med takduschen.

Stil 2

Stil 2

Stil 3

Stil 3