Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Lyxigt badrum

2024-06-12

Badrumsnyheter i den lyxiga stilen

Lyxiga badrum är ofta väldigt inspirerande och nyskapande men prisklassen passar såklart inte alla. Jag kan känna att det roligt och inspirerande att titta på nya produkter i lyxsegmentet och har därför plockat ihop några badrumsnyheter inom high-end segmentet. Det här är produkter som vi just nu inte visar i butiken men som du kan beställa om du är intresserad.

dornbracht takdusch

Dornbracht Aquahalo

Aquahalo, en skulpturell upplevelsedusch som hämtar inspiration från en klassisk kristallkrona. Produkten är designad av Michael Neumayr och erbjuder tre effektiva flödeslägen, duschen har både ljus och vatten integrerat i taket, Med Aqua Circle Rain faller vattnet från ringen som en mjuk kon, vilket skapar en avslappnande och meditativ effekt. Tempest Rain är som en uppfriskande regnskur som kommer från alla håll. Diamond Rain, å andra sidan, kombinerar vatten och ljus till en kristallklar ström Produkten finns i fem ytbehandlingar: Chrome, Brushed Platinum, Champagne (22 kt guld) i glansigt och borstad, samt matt black.

duravit aurena

Duravit badrumsserie Aurena

En ny serie badrumsinredning som lanserades i Milano i april. Design Antonio Citterio. Serien innehåller tvättställ, badrumsmöbler, badkar, toalett och badrumstillbehör. Stilen är italiensk stilren  med en modern touch kan man säga. Tvättställen har förvaringsfack i keramiken och ger ett slimmat och vackert utseende. Speciellt de golvstående tvättställen på metallramar ger ett exklusivt intryck särskilt den i borstade kromen. Badkaren har en vacker rund avfasad kant och matt mjuk yta. Bilden överst är också från serie Aurena och då i svart matt keramik.

dornbracht takdusch

Dornbracht takdusch Serenity sky

Den här ”regnpanelen” i taket skapar ett kraftfullt och uppfriskande vattenfall och Dornbracht lovar terapeutiska vattenupplevelser. Duschen lanseras i juli 2024 och kommer i två eller fem flödeslägen. Med Full Rain faller dropparna försiktigt och omslutande. De täcker hela kroppen och lämnar bara ansiktet fritt från vatten. Purify Rain imponerar å andra sidan med en kraftfull vattenstråle för effektiv rengöring och hårtvätt. Aquapressure Flow används specifikt för lokal massage av axlar och nacke. Cool Mist, å andra sidan, producerar en spraydimma av små droppar som fräschar upp och vitaliserar. Duschen integreras helt i taket och du kan få ljus och ett antal olika ytbehandlingar.

mosaik

Italiensk glasmosaik

Glasmosaik från Italienska Sicis skapar en lyxig känsla tycker jag. Mosaik är en vacker detalj om man använder den i badrummet som fondvägg eller i duschen. Serie Crystal har en vacker form och glaset skiftar i kulören vilket ger en lyxig känsla. Det här är en produkt som du kan lägga lite pengar på och kombinera med ett enklare kakel på övriga väggar. Det behövs inte många kvadratmeter för att skapa en fondvägg eller en duschvägg. Sicis glasmosaik Crystal är beställningsvara, finns att se i butiken i Årsta.

 

Bilder: Duravit, Dornbracht, Sicis