Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Terrazzo i badrummet

färgglad terrazzo

2022-01-13

Terrazzo är ju något som varit populärt i inredning sen några år tillbaka. Kakelspecialisten säljer inte riktiga terrazzoplattor utan klinker med terrazzoutseende. Fördelen är att klinker inte är ett känsligt material och kräver inte speciell läggning eller behandling som terrazzo gör. Terrazzo är ursprungligen ett material som tillverkades för de som inte hade råd med riktig marmor utan man "spädde" ut plattorna med cement och la in marmorkross i plattorna. Väldigt vanligt i Italien där man kan se den här typen av material på både gator och i inredning.

Vad jag ville fokusera på nu är det färgglada terrazzostilen som kommer starkt nu, troligen på grund av att många vill få in mer färg i badrummet. Färgglad terrazzoklinker kan betyda både att själva plattan har en kulör och krossen är i neutral färgskala eller att krossen är färgglad. 

Terrazzoklinker passar både på vägg och golv. Vill du inte ha för mycket mönster och färg så kombinera med vitt eller annan baskulör. Varför inte sätta terrazzoklinker i duschhörnan och övriga väggar är vita eller inred den lilla wc:n med terrazzoklinker på både vägg och golv. På lager hos oss har vi serie Drops och Venezia. Vi har också flera serier i vårt beställningssortiment bland annat Medley som har olika storlekar på krossbitarna och finns i fina kulörer som rosa, blått och grönt.

En annan serie är Confetti som är mer en lekfull terrazzoklinker där krossen i många olika kulörer känns handritad, jag tycker fortfarande den funkar om man kombinerar med en baskulör - varför inte i ett barnbadrum?

Toniton x Haven har lanserat badrumskommoder där bänkskivan är i riktig terrazzo och den finns i flera jättefina kulörer som t ex grönt och creme.

Bild överst serie Medley (beställningsvara)

  • Medley terrazzoklinkerMedley terrazzoklinker
  • Toniton x HavenToniton x Haven
  • Toniton x HavenToniton x Haven
  • Drops 20x20 cmDrops 20x20 cm
  • ConfettiConfetti

Kontaktinformation saknas

Välkommen att kontakta oss