Kakelspecialisten

allt inom kakel och badrum, handla i butik och online.

Vardagar 10.00-19.00, Lördag 10.00-16.00

Rengöra badrummet

Rengöring av kakel och klinker

Du behöver egentligen bara varmt vatten och ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel (pH 7,5 – 9,5), så kallat allrengöringsmedel för att hålla rent. Använd t ex. Fila Via Bagno eller Power Kakel- & fogrent.

Det kan bildas kalkavlagringar i badrummet beroende på hur kalkrikt vatten du har. Då kan du använda Power Kakel- & fogrent som är en effektiv alkalisk rengöring . Tar bort tvål, mineral- och hudavlagringar från kakel/klinker, fogar och alla hårda ytor som badkar, duschar, sanitetsporslin och rostfritt stål.

Köp produkterna i vår webshop

Rengöring av fogar

Det första du bör tänka på är att välja en bra fog när du renoverar badrummet. Vi rekommenderar Sopro Brillant som är smuts- och vattenavvisande. Tänk också på fogfärgen, om du väljer vit fog på golvet så får du nästan räkna med att fogen blir lite smutsig efter ett tag.

Om du behöver rengöra fogen så använder t ex. Power Kakel- och fogrent.

Har du gamla, missfärgade eller smutsiga kakel- och klinkerfogar kan du på ett enkelt sätt få dem att se som nya ut. Eller är det kanske så att du är trött på den fogfärg du har och vill byta. Måla om fogen med FUF. Det är en varaktig fogfärg som ger en varaktig infärgning av din fog. Du färgar om fogen enkelt själv och du får ett uppfräschat badrum till en mindre kostnad.

FUF fungerar på glaserat kakel och klinker. Läs behandlingsbeskrivningen noga.

Köp FUF här

Rengöring av duschglas

Kalk är en rest som blir kvar efter att ett mineralrikt vatten avdunstat. I bostäder där vattnet är hårt är kalkavlagringar vanliga. Kalk är som en vit rest som byggs upp i områden som utsätts för vatten, som i badrummet. Själva vattnet avdunstar men inte kalken. Den stannar kvar och stelnar och bildar fula fläckar. 

Har du problem med kalk- och vattenfläckar på duschglaset så kan du använda Effekt vit som är en behandling för duschglas och duschkabiner. Den kortar ned städtiden och hjälper till att skydda ytorna från kalk och smuts.

Du kan också använda Fila No drops för speglar, glas och glasmosaik.

Köp produkterna i vår webshop

Rengöra marmor

Marmor är ett naturstensmaterial som är poröst och därför känsligt för fläckar eftersom marmorn suger upp det som spills. Du bör behandla marmorn efter sättning med en ytbehandling Fila MP90 vilket underlättar underhåll och städning.

Vi säljer också en rengöringsprodukt speciellt framtagen för marmor Marmorrent. Marmorrent är ett effektivt pH-neutralt rengöringsmedel för rengöring av marmor och andra stenbelagda och keramiska ytor. Produkten löser upp den svåraste smuts som olja och fett utan att skada eller matta den underliggande ytan. 

Köp Marmorent här

Hej!
Har du en rengöringsfråga? Kontakta oss i butiken för tips på produkter att använda.

Hälsningar
Jeanette

Välkommen att kontakta oss